USDA houdt openbare discussie over hun activiteiten in bio-landbouw en voeding

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft aangekondigd dat het een gratis openbare discussie zal houden over hun activiteiten op het gebied van biologische voeding en landbouw. Hiermee wil het ministerie input verzamelen van boeren, consumenten en andere belanghebbenden, betreffende een breed scala van onderwerpen.

Het ministerie hoopt zo meer feedback te krijgen van belanghebbenden op het gebied van biologisch voedsel en landbouw. Dit stelt de USDA in staat om de prioriteiten voor hun programma's te bepalen. Hetzelfde geldt voor de onderzoeksdoelstellingen voor de biologische landbouw.

In de aankondiging van de openbare discussie worden twee algemene gebieden aangegeven waarop opmerkingen kunnen worden ingediend. De eerste heeft betrekking op alle activiteiten van het National Organic Program (NOP). Dit kan gaan over de toepassing van biologische normen, controle op naleving en het waarborgen van compatibiliteit van biologische producten uit het buitenland.

Ten tweede wil de USDA graag input krijgen over op de acties van andere instanties, die eveneens invloed kunnen hebben op biologische voeding en landbouw.

Na afloop zullen de uitkomsten van de discussie op de website van de USDA gepubliceerd worden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven