Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Natuurreservaat in Jordanië toont voordelen van biologische teelt

In Jordanië is water-efficiënt en chemicaliënvrije landbouw in opkomst. Dit is goed merkbaar in het natuurreservaat Mujib.

Nadat Qatar plannen naar buiten heeft gebracht voor de bouw van 1.400 biologisch boerderijen, blijkt dat ook Jordanië bepaald niet stil zit. In een Jordaans natuurgebied zullen namelijk biologische gewassen en geneeskrachtige kruiden geteeld gaan worden. De boerderij in het Mujib Biosphere Reserve moet de voordelen van het telen met minder water en chemische gewasbeschermingsmiddelen aan de lokale boeren gaan tonen.

Projectcoördinator Ehab Eid zegt dat de watervoorraden in het reservaat voor talrijke uitdagingen staan, zoals het veelvuldige gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen en waterextractie door lokale boeren. De daling van de watervoorraad bedreigt onder meer de biodiversiteit in het natuurreservaat.



"We hopen dat de biologische boerderij de boeren meer bewust zal maken van meer milieuvriendelijke teeltmethoden." Het Mujib-natuurreservaat staat bekend om haar hoge bergtoppen en watervallen. UNESCO heeft het reservaat in juli van dit jaar erkend als 'biosfeerreservaat'. Dit is een beloning voor de poging om natuurbehoud en ontwikkeling van het gebied in de gemeenschap te integreren.

Deze bio-boerderij is volgens de initiatiefnemers zonder twijfel een bewijs dat biologische landbouw niet alleen de duurzaamheid bevordert, maar ook economisch verantwoord is.
Publicatiedatum: