"Er heerste een fijne, creatieve sfeer"

Ecofabulous feesten op Mysteryland

Tholen - Mysteryland werd afgelopen zaterdag opgefleurd door een heuse 'Ecofabulous area'. Met allerlei kleine stands. Deborah Post van Rootz heeft voor de bezoekers van de area biologische cocktails geshaked: Rootz en organic vodka. Ook de Rootz-sapjes waren erg in trek. Verder viel het ijs van Professor Grunschnabel in de smaak. En voor een snack kon men terecht bij De Vegan Burger Boys. "Dit was echt een schot in de roos. In het begin waren sommigen wel wat sceptisch, maar toen ze de vega- en bio-burger eenmaal geproefd hadden...", vertelt Marloes Engelhard, bekend van Veggie in Pumps.
 

De sapjes van Rootz en rechts Deborah en Marcus, één van de feestgangers

Marloes heeft samen met haar collega Lisette Kreischer invulling aan de area gegeven. "We zijn benaderd door ID&T, de organisator van Mysteryland. Het is erg leuk om de kans te krijgen om een duurzaam aanbod op zo'n groot event te presenteren." Ook Cuppen & Spierings waren in de area te vinden. Zij vullen hun PLUK-snackbox met verantwoorde en vernieuwende producten. "Dankzij deze dames konden bezoekers aan picknicktafels genieten van een plantaardige picknick."

 

De sfeer was erg goed volgens Marloes. "Er heerste een fijne, creatieve sfeer. Artiesten hadden echt waardering voor het initiatief. Zij draaiden maar al te graag op ons duurzame podium." De energie voor dit podium werd opgewekt met zonne-en windenergie en bezoekers konden fietsen om energie op te wekken. "Het podium stond ook vrijwel gelijkvloers, daardoor was er veel direct contact met het publiek. Dat was voor de artiesten heel prettig."
 
De area was honderd procent plantaardig. Het doel was om de bezoekers op een laagdrempelige manier aan te sporen om duurzame keuzes te maken. "We wilden hen de mogelijkheden laten zien."
 

Veggie in Pumps

Marloes wil in de toekomst graag nog meer samenwerking zoeken met artiesten. "DJ Wesdex is bijvoorbeeld al heel enthousiast. We zijn bezig om een groep om ons heen te verzamelen die bezig is met duurzaam feesten. Dit jaar is voor ons hét jaar om meer samen te gaan werken. Duurzame ondernemers zoeken elkaar tegenwoordig echt op. Samen kunnen we duurzaamheid naar een hoger plan trekken."

Voor meer informatie: Marloes Engelhard, m.engelhard@live.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven