Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fujifilm-inkt voor textiel goedgekeurd door de Soil Association

Fujifilm heeft aangekondigd dat diverse producten van de 'Sericol screen printing textile'-inktreeksen goedgekeurd zijn door de Soil Association. De producten mogen nu dus gebruikt worden voor de bewerking van biologische textiel. Het voldoet namelijk ook aan de Global Organic Textile Standards.

Fujifilm is het eerste bedrijf met producten die zijn goedgekeurd onder het nieuwe 'Approved Inputs for Textiles Scheme' van de Soil Association. Deze nieuwe regeling zal fabrikanten van bio-textiel en kleding helpen om verwerkingsmethoden te vinden waar zo min mogelijk chemicaliën aan te pas moeten komen.

Fujifilm heeft een uitgebreid onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma doorlopen, deze was gericht op het ontwikkelen van inkten met prestatiekenmerken die voldoen aan de richtlijnen van de Soil Association.

Het gaat om deze producten:
  • Texiscreen Aqua AJ – a water based ink for direct printing
  • Texcharge TC – a water based discharge ink for printing dark garments
  • Pioneer Ultra YC – an opaque PVC-free and phthalate-free plastisol ink for printing line and process colours together with a range of special effects including high build, puff and suede




Publicatiedatum: