"Al Gore: "Eet minder vlees en meer biologisch"

Al Gore wil dat de maatschappij de maaltijden met overmatig veel vlees gaat verwerpen en de verschuiving maken naar biologisch. Dit om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

"Industriële landbouw is een groot deel van het probleem", zei Gore tijdens een interview met Alex Bogusky van FearLess Revolution. Gore bepleit biologische landbouw en productievere en meer veilige methoden om koolstof weer terug in de bodem te krijgen.

De voormalige vice-president van de VS uitte ook kritiek op sceptici over klimaatverandering. Hij vergeleek de strijd tegen de klimaatsceptici met de strijd tegen racisme tijdens de burgerrechtenbeweging. "In de loop van de tijd is het tot de meeste mensen doorgedrongen dat racisme verkeerd is. We moeten daarom ook de gesprekken over klimaatverandering kunnen winnen."Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.