PCC Farmland Trust redt biologische landbouwgrond in noordwesten van VS

Dan en Kim Hulse telen zo'n zestig verschillende groenten en fruit op hun familieboerderij in Orting (Seattle). Ze bekijken elk jaar welke groenten en fruit wel of niet renderen. Radijs en andijvie zijn minder populair, terwijl de vraag naar aardbeien blijft.


De acht maanden oude Nolan Hulse kauwt op een biologische wortel in de armen van zijn moeder, Kim Hulse. Zij runt samen met haar man, Dan Hulse, Tahoma Farms. Dan is wortelen aan het verzamelen met hun drie jaar oude dochter Lyla.

Het bedrijf wordt gerund met behulp van PCC Farmland Trust. Dit Amerikaanse fonds zet in op het behoud van biologische landbouwgrond in het noordwesten van de Verenigde Staten. Met het 'Orting Valley Farms project' worden diverse boerenbedrijven gesteund.

De vraag naar lokale en biologische voeding is in opkomst, maar de bio-landbouwgrond neemt af. De non-profitorganisatie American Farmland Trust schat dat elke minuut in de VS één hectare landbouwgrond verloren gaat. En biologische landbouwgrond is nog zelfzamer. "Ik denk dat mensen het niet begrijpen", zegt Hardiman van PCC Natural Markets. "Zij denken dat biologische producten afkomstig zijn uit een blikje in een loods, en dat de voorraad onuitputtelijk is."


Het bedrijf van Joel Blais, Crying Rock Farms, is één van de nieuwe boeren die PCC Farmland Trust probeert te helpen.


Carrie Little beweegt de kippentractor op één van haar velden op de Little Eorthe Farm. Ook dit weiland is onderdeel van het 'Orting Valley Farms project' van PCC Farmland Trust.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.