De Kruidenwei maakt kans op Held van de Smaak Nederland
Achter de boerderij lopen 165 veelzijdig gekleurde geiten in een grote weide met toegang tot een ruime stal. Het is de goudmijn van het biologische duo. "De geiten zijn door onszelf gefokt, om een dier te krijgen dat goed bij ons bedrijf past. Ze eten voornamelijk uit de wei, waarin vele soorten kruiden groeien. Die kruiden die de geiten eten proef je terug in onze kazen", vertelt Ayla.
Waar het bij veel boerenbedrijven gaat om zoveel mogelijk melk produceren, kijken Ger en Ayla vooral naar de kwaliteit van de melk en het welzijn van de dieren. "Wij letten heel erg op wat we de geiten voeren. Het moet goed zijn voor de geiten, maar ook voor de smaak van de kaas. Daarom krijgen ze bij ons bijvoorbeeld minder krachtvoer, want dat proef je." De filosofie werkt van het boerenstel werkt. De vraag naar hun producten is momenteel groter dan het aanbod.
Naast de al bekende blauwschimmelkaas Lady's Blue maakt Ayla onder andere ook capriolen, alba's, geitenkwark en geitenkaas van het mes. Voor het gehele kaasassortiment is De Kruidenwei genomineerd voor de titel Held van de Smaak. "Ik ben trots op de nominatie", zegt Ayla. "Het is mijn drijfveer om mensen te laten genieten van eten. Daarnaast wil ik ze bewust maken van hoe iets wordt geproduceerd. En dat kan heel goed op onze boerderij, waar het hele proces van het melken tot aan de productie van de kaas wordt gedaan."
Bron: Drenthejournaal
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-31 Koning Charles bezoekt grootste Demeter-boerderij van Duitsland
- 2023-03-31 Arla Foods-melkprijs daalt in april met 6 eurocent
- 2023-03-29 Henri Willig maakt kaas van biologische ezelinnenmelk
- 2023-03-28 Melkprijs Eko-Holland daalt met €1,00 in april
- 2023-03-27 Kinderen van OBS De Samensprong op bezoek bij bio-boerderij
- 2023-03-27 Biologische garantieprijs FrieslandCampina daalt met 2,25 euro in april
- 2023-03-23 Twee keer zilver voor ERF-1: met biologische Karneboter en Boeren Hangop
- 2023-03-21 Twee bronzen medailles voor Weerribben Zuivel
- 2023-03-21 Koeiendans op biodynamische boerderij Veld en Beek in Doorwerth
- 2023-03-21 Drentse Aa wordt Ommelanden Zuivel
- 2023-03-20 Nieuwe eigendoms- en pachtvormen voor landbouwgrond: Een stimulans voor een meer grondgebonden melkveehouderij?
- 2023-03-20 Melkveehouders plantten 20.000 bomen voor gezonde koeien, biodiversiteit en klimaat
- 2023-03-20 Cum Laude Awards: 1 keer goud en 2 keer zilver voor Raw Milk Company
- 2023-03-15 Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- 2023-03-14 Onderzoekers: Koeien reguleren temperatuur via hoorns
- 2023-03-13 Kruidenrijk grasland verhoogt gehalte onverzadigde omega-3 vetzuren in melk
- 2023-03-09 Vlaams akkoord voor nieuw Mestactieplan erkent voordelen biologische landbouw
- 2023-03-07 Overschot aan biologische melk in Duitsland
- 2023-03-07 Klacht over verpakking van Kalverliefde melk bij Reclame Code Commissie
- 2023-03-06 Melkprijs Eko-Holland in maart met €0,75 omlaag