Halfjaarcijfers 2011 Triodos Bank: gestage groei

In de eerste zes maanden van 2011 is het balanstotaal van Triodos Bank met 7 procent gegroeid tot 3,7 miljard euro. In dezelfde periode over 2010 bedroeg de groei 11 procent. Een gestage groei ondanks moeilijke economische tijden.

De kredietportefeuille met leningen aan duurzame bedrijven en projecten groeide met 12 procent, wat in lijn is met de ambitieuze groeidoelstelling voor 2011. De netto winst bedraagt 7,6 miljoen euro, een stijging van 4 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2010.

Het totaal toevertrouwd vermogen aan Triodos Groep, bestaande uit Triodos Bank, Triodos Beleggingsfondsen en Triodos Private Banking, is gegroeid met 4 procent tot EUR 5,8 miljard euro. Het aantal klanten is gestegen met ruim 31.000 tot 316.000 (11 procent groei).

"De kredietverlening, waarbij geld van spaarders wordt omgezet in leningen aan bedrijven die de levenskwaliteit van mensen bevorderen, blijft in alle markten waar de bank actief is stijgen. Deze groei bewijst de robuustheid van het Triodos bedrijfsmodel. Triodos Bank is een sterke en winstgevende financiële instelling met positieve impact op mens en milieu", licht directievoorzitter Peter Blom toe.

"De financiële crisis heeft geleid tot aanhoudende onzekerheid in de financiële sector. Veel banken zijn op zoek naar een nieuw businessmodel en worden geconfronteerd met steeds meer nieuwe regels. Triodos Bank wil op haar manier bijdragen aan het debat over de noodzakelijke hervormingen in de financiële sector, door te laten zien hoe Het Nieuwe Bankieren er in de praktijk uit kan zien."

Het bedrag aan Triodos Bank toevertrouwde middelen, hoofdzakelijk spaargelden en termijndeposito's, is de eerste zes maanden van 2011 gestegen met 7 procent.
De kwaliteit van de kredietportefeuille is onveranderd goed. Ondanks dat de toevoeging aan de voorzieningen voor dubieuze debiteuren enigszins is gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2010, blijven de voorzieningen als gevolg van de moeilijke economische omstandigheden waarmee veel kredietnemers te kampen hebben, relatief hoog. Dit geldt vooral voor een aantal projecten voor het opwekken van energie uit biomassa.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven