Herman Kemper zoekt pluimveehouders die landhoen en maïsscharrelkip willen houden

De EU-wetgeving voor biologisch betekent voor biologische kip een norm van 4.800 dieren per stal en tien dieren per vierkante meter. De stal is dus maximaal 500 vierkante meter groot. Verder gelden de eisen voor de uitloop. Voor 4800 dieren wil dit zeggen een uitloop van bijna twee hectare. Bovendien moet het perceel voldoen aan de biologische voorwaarden. Omschakelen van de grond van gangbaar naar biologisch duurt een jaar. "In die tijd kun je scharrelkippen houden", aldus Herman Kemper.

Kemper verzorgt verder de hele keten: van ras, broederij, voeding, slachterij tot en met de afzet naar groothandel of winkel. "Pluimveehouders zorgen voor gas, water en elektra, verzorging, huisvesting en mestafzet."

De landhoen vindt zijn weg naar De Groene Weg-slagerijen, biologische en gewone slagerijen (dan wel verpakt), poeliers, slagers, horeca en bijvoorbeeld Sligro en Hanos. In de supermarkten ligt de kip niet onder de eigen naam, maar onder de merknaam Bio+ in de vitrine. "80 procent van de biologische kip in Nederland is van ons."

Er is nu ruimte in de markt voor meer biologische kippen. "Neem gerust contact op wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden van het houden van biologische vleeskuikens."

Voor meer informatie: info@kemperkip.com, 0413 262605Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven