Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spar wint Grote Biologische Lunchwedstrijd

Milieudefensie gestart met landelijke Eko-tellingen

Milieudefensie is gisteren gestart met de jaarlijkse Eko-tellingen, een onderzoek naar het aanbod van biologische en fairtrade producten in de supermarkt. Met de Grote Biologische Lunchwedstrijd als aftrap zijn de landelijke tellingen dit jaar in Arnhem van start gegaan.

Winnaar van de Grote Biologische Lunchwedstrijd is de Spar aan de Roggestraat. Deze supermarkt scoort het best van de acht onderzochte supermarkten in het centrum van Arnhem. Met een vast boodschappenlijstje is door tientallen vrijwilligers een duurzame lunch samengesteld van biologische of fairtrade lunchproducten.

Alleen bij de Spar konden alle acht duurzame lunchproducten van het boodschappenlijstje gekocht worden. De Jumbo en de Spar kwamen met zeven producten op een gedeelde tweede plaats.

25 augustus tot 30 september

De Eko-tellingen vinden in heel Nederland plaats van 25 augustus tot 30 september. In deze periode tellen ruim 150 vrijwilligers het aanbod van biologische en fairtrade producten in honderden supermarkten door het hele land. Op 3 november maakt Milieudefensie bekend hoeveel duurzame producten in de verschillende supermarkten in Nederland in de schappen liggen. Aan de supermarkt met de meeste biologische producten wordt dan de Eko-Award uitgereikt en aan de supermarkt met de meeste fairtrade producten wordt de Fairtrade-Award uitgereikt.

Milieudefensie wil met de landelijke Eko-tellingen supermarkten stimuleren om het aanbod en de keuzemogelijkheid voor biologische en fairtrade producten voor consumenten te vergroten.

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: