Wijnhuis Belgerette importeert Nieuwe Wereld-wijnen

De Solandes biologische bodega is door twee vrienden, Antonio Martinez en Jose Belgerette, opgericht. Antonio in Mendoza staat garant voor de productie van de premium wijnen, gemaakt van biologische geteelde druiven. Jose, van Wijnhuis Belgerette, verzorgt de acquisitie van deze wijnen in Europa en daarbuiten. Thierry Pache is de Zwitserse raadsman en mede-eigenaar.

De wijnmakerij (bodega) ligt op één kilometer van het pittoreske dorpje Villa Atuel in Mendoza, Argentinië. Adriana de la Mota is de wijnmaker en de coördinator van de Solandes bodega. Zij is de dochter van de 'wijnmaker van de eeuw' in Argentinië, Don Raul de la Mota. Haar familie is sinds jaar en dag nauw verbonden met wijnonderwijs, wijnpublicaties en wijnproductie met name de biologische druiventeelt. Nestor Alonso, een bekende landbouwingenieur in Mendoza, draagt zorg voor de druiven en de wijngaarden. Samen vormen ze een team met passie voor goede wijn.De wijngaarden liggen in de Villa Atuel Oase ten zuidoosten van de provincie Mendoza. Gelegen aan de voet van de Andes, worden de wijngaarden geïrrigeerd met smeltwater uit de Atuel rivier. Een lage regenval, intense zon en koele nachten laat de druiven langzaam rijpen.

De wijngaarden hebben een totaal van 32 hectare en liggen 700 meter boven zeeniveau. Solandes bodega werkt samen met de lokale bevolking. De geteelde rassen zijn: Malbec, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot en Chardonnay.

De Atuel Canyon, heeft een indrukwekkende natuur, met verbazingwekkende natuurlijke sculpturen, meren, immense rotsen en de Atuel rivier, die langs de Solandes wijngaarden stroomt.De biosfeer Ñacuñán, die grenst aan Villa Atuel, is een deel van het MAB (Man and Biosphere) programma van de UNESCO sinds 1986. Dit gebied garandeert een perfecte niet-verontreinigde levering van water, grond en lucht aan de wijngaarden en is ideaal voor de biologische teelt.

In deze bevoorrechte omgeving, is het niet verwonderlijk dat bodega Solandes zich bezig houdt met de productie van biologische wijnen. Solandes bodega staat voor een niet-aflatende toewijding voor kwaliteit. De Solandes wijnen komen op de markt met de trade-name: Dos por Cuatro (het ritme van de tango).

Solandes bodega maakt wijnen, waarvan ze het allermeest houden. De rode wijnen met volle structuur, hoge kwalitatief organisch en gemaakt met de Nieuwe Wereld stijl. Witte wijnen met een warme gele kleur en een vleug van tropisch fruit.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven