Het internationale golftoernooi KLM Open dat van 7 tot en met 11 september op de Hilversumse Golf Club wordt gehouden, krijgt een duurzaam karakter. Het voedsel dat wordt geserveerd door Maison van den Boer is voor 80 procent biologisch, dan wel de seizoenen in acht nemende, aldus de organisatie, om toe te voegen dat het eten is geproduceerd met respect voor de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest.
Voor het eerst dit jaar biedt Maison van den Boer ook biologische frisdranken aan, zoals Bionade, biologische appelsap en sinaasappelsap. Daarnaast zijn de borden gemaakt van palmbladeren, is het bestek van hout en zijn de servetten en bekers van duurzame materialen gemaakt, biologisch afbreekbaar.
Het toernooi zal op groene stroom draaien. De dieselaggregaten zijn vervangen door een schonere energievoorziening. Op het terrein zal een 'milieustraat' worden gebouwd waar het afval (plastic, papier, glas en rest) gescheiden wordt geperst. Dit zorgt voor scheiding bij de bron en voor minder transport.
Bron: Misset Horeca
Abonneren
Vacatures
- Coördinator backoffice
- Accountmanager industrie (internationaal)
- Assistent-Bedrijfsleider met doorgroei tot Operationeel manager
- Junior productspecialist biologische kruiden
- Avonturier / Zelfstandig recruiter
- Accountmanager
- Senior AGF Pricing Specialist
- Sales Support
- Quality Assurance Manager
- Senior / junior inkoper bloemen
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
Ook biologische frisdranken
Veel biologisch voedsel op internationaal golftoernooi KLM
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards
- 2022-02-21 Bijna 20 procent coronasteun naar de horeca
- 2022-02-18 Nieuwe flagship locatie voor The Avocado Show in Westfield Mall of the Netherlands
- 2022-02-07 Versplatform QSTA wil en kan nog flink groeien
- 2022-02-02 13 nieuwe Green Key locaties in Vlaanderen
- 2022-01-26 "De heropening van de horeca zal problemen opleveren in verkrijgbaarheid producten"
- 2022-01-19 Le Pain Quotidien breidt verder uit in Nederland