Grootste zonne-dakproject in Engeland voorziet warenhuis van zonne-energie

Het grootste zonne-dakproject in Engeland zal een warenhuis volledig voorzien van zonne-energie. Dit grootse zonne-energie project wordt geïnstalleerd op het dak van Promens Warenhuis in Suffolk, Engeland en zal maar liefst 1.65 MW aan energie produceren, waarmee het oude record van 1.16 MW verbroken wordt.

Deze zonne-installatie zal voorzien in de volledige energie behoefte van het warenhuis. Het project is ontwikkeld door Lightsource, wordt uitgevoerd door Grupotec en is gefinancierd door vele investeerders in Engeland .

Danfoss heeft omvormers van 15kW geleverd aan het project en REC heeft 700 stuks aan multi-kristallijne zonnepanelen van 235Wp elk geleverd, dat leidt tot een 14.2 procent efficiëntie. Hierdoor wordt volledig voorzien in de vraag naar energie van het warenhuis. Zonne-energie is de energiebron van de toekomst dat niet alleen duurzaam en schoon is, maar ook in overschot aanwezig is.

De zonnedak-projecten zijn een fantastische manier om duurzame energie te produceren en om het terrein zelfvoorzienend te maken op het gebied van energie zonder een ingewikkeld energie distributienetwerk.

Bron: HappyNews

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven