"We willen eerlijke producten op het bord leggen en in kopjes schenken", vertelt eigenaar Edith de Boer van het Koffiehuis in Follega. Daarom heeft ze gekozen voor een geheel biologische en fairtrade-lijn en worden de broodjes en het beleg voor de kleine kaart bewust gehaald bij de bakker, slager en groenteman. "We proberen alles zoveel mogelijk puur en eerlijk te doen."
Alle koffie en thee is biologisch en fairtrade. En ook de suiker en koffiemelk zijn eerlijk. "We willen ons er echt mee onderscheiden", zegt De Boer. "We zijn nu aan het proefdraaien, kijken wat de mensen willen of juist niet willen. Vooral de koffie met appelgebak gaat goed." Het Koffiehuis is nu ruim twee weken open en De Boer merkt dat ze in het dorp langzaamaan steeds meer bekendheid geniet.
De Boer komt uit een echt horeca-nest, maar het Koffiehuis is haar eerste onderneming. Samen met haar man Hans kwam ze het pand aan de Straatweg in Follega tegen en Edith was er meteen verliefd op. "Meteen toen we binnenkwamen wisten we: dit is een Koffiehuis." Er moest wel het een en ander worden veranderd, het pand was voorheen namelijk een bruin truckerscafé. Nu oogt het fris en huiselijk. Er is een leestafel, zachte muziek op de achtergrond en de geur van verse koffie met wat lekkers hangt zwaar in de lucht.
Een echte specialiteit heeft het Koffiehuis nog niet, behalve dat natuurlijk alles verantwoord is. "Bij ons kun je lekker eten met producten van een hoogwaardige kwaliteit, voor een redelijke prijs."
Het koffiehuis is nog geopend tot en met september, daarna is het afhankelijk van het weer. Ook wil De Boer de mogelijkheden uitzoeken om in de wintermaanden open te zijn, voor bijvoorbeeld personeelsuitjes tot dertig personen. "En volgend jaar wil ik er een winkeltje bij, met decoraties en serviezen. Maar dat is allemaal toekomstmuziek."
Bron: Zuid-Friesland
"Zoveel mogelijk puur en eerlijk"
Alleen biologische koffie en thee bij Koffiehuis Follega
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-25 Coca Cola stopt productie van Honest Tea
- 2022-05-24 Pieter Pot stopt biologische wijn in herbruikbare fles
- 2022-05-20 Ecotone investeert 20 miljoen in productie van plantaardige dranken
- 2022-05-20 Goeie Mie Gin haalt investering op bij Dragons’ Den
- 2022-05-18 Flevosap introduceert biodynamische lijn OERsappen
- 2022-05-12 Gouden medaille voor Ur-Pilsener, zilver voor Oertarwe blond
- 2022-05-06 SodaStream breidt uit met biologische fruitsmaken
- 2022-05-05 "Onze kokosazijn is zeker iets bijzonders"
- 2022-05-04 Nu ook pils in blik van De Leckere
- 2022-05-02 Kombucha microdrinks hebben 90% kleinere CO2 footprint
- 2022-04-28 Nieuwe variant limonadesiroop Agropošta: Citroengras & gember
- 2022-04-28 Statiegeld ontvangen via supermarktapp
- 2022-04-26 Roompot schenkt voortaan alleen duurzame wijnen
- 2022-04-22 Binnenkort in de bio-winkels: Dr. Antonio Martins Suco
- 2022-04-14 "100% biologisch koffie- en thee-assortiment moet lukken"
- 2022-04-08 Nieuw: Ginger Turmeric Pineapple in fles van 0,75 liter
- 2022-03-30 Sri Lankaanse theepluksters verdienen eerlijk salaris dankzij thee-abonnement
- 2022-03-30 Isola Bio introduceert 2 eiwitrijke granendranken
- 2022-03-24 Gaat de koninklijke familie bio-wijn maken op Koningsdag?
- 2022-03-23 Frankrijk nu wereldwijd grootste producent biologische wijnen