"We willen eerlijke producten op het bord leggen en in kopjes schenken", vertelt eigenaar Edith de Boer van het Koffiehuis in Follega. Daarom heeft ze gekozen voor een geheel biologische en fairtrade-lijn en worden de broodjes en het beleg voor de kleine kaart bewust gehaald bij de bakker, slager en groenteman. "We proberen alles zoveel mogelijk puur en eerlijk te doen."
Alle koffie en thee is biologisch en fairtrade. En ook de suiker en koffiemelk zijn eerlijk. "We willen ons er echt mee onderscheiden", zegt De Boer. "We zijn nu aan het proefdraaien, kijken wat de mensen willen of juist niet willen. Vooral de koffie met appelgebak gaat goed." Het Koffiehuis is nu ruim twee weken open en De Boer merkt dat ze in het dorp langzaamaan steeds meer bekendheid geniet.
De Boer komt uit een echt horeca-nest, maar het Koffiehuis is haar eerste onderneming. Samen met haar man Hans kwam ze het pand aan de Straatweg in Follega tegen en Edith was er meteen verliefd op. "Meteen toen we binnenkwamen wisten we: dit is een Koffiehuis." Er moest wel het een en ander worden veranderd, het pand was voorheen namelijk een bruin truckerscafé. Nu oogt het fris en huiselijk. Er is een leestafel, zachte muziek op de achtergrond en de geur van verse koffie met wat lekkers hangt zwaar in de lucht.
Een echte specialiteit heeft het Koffiehuis nog niet, behalve dat natuurlijk alles verantwoord is. "Bij ons kun je lekker eten met producten van een hoogwaardige kwaliteit, voor een redelijke prijs."
Het koffiehuis is nog geopend tot en met september, daarna is het afhankelijk van het weer. Ook wil De Boer de mogelijkheden uitzoeken om in de wintermaanden open te zijn, voor bijvoorbeeld personeelsuitjes tot dertig personen. "En volgend jaar wil ik er een winkeltje bij, met decoraties en serviezen. Maar dat is allemaal toekomstmuziek."
Bron: Zuid-Friesland

Abonneren
Vacatures
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
- Teeltspecialist
- Crop Manager Vollegrond Noord-Frankrijk
- Transportplanners Export
Top 5 - gisteren
- Kleurrijke spaaractie om de bloemetjes buiten te zetten
- Oeroude fruitsoorten verwerkt in nieuw multi-toepasbaar drankje
- Melkveehouders plantten 20.000 bomen voor gezonde koeien, biodiversiteit en klimaat
- Nieuwe eigendoms- en pachtvormen voor landbouwgrond: Een stimulans voor een meer grondgebonden melkveehouderij?
- Cum Laude Awards: 1 keer goud en 2 keer zilver voor Raw Milk Company
Top 5 - afgelopen week
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Radicaal, biologisch en dynamisch
- Cornelis Mosselman zamelt geld in om producten te doneren aan Voedselbank
- Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
Top 5 - afgelopen maand
- Wetenschappelijke studie toont aan dat synthetische bestrijdingsmiddelen gevaarlijker zijn dan natuurlijke middelen
- Vogelgriepvaccin stapje dichterbij
- Is rauwe melk kefir de nieuwe superdrank?
- Voorstel bio-boeren moet forse daling consumentenprijs mogelijk maken
- Fotoreportage: Nederlandse exposanten op Biofach/Vivaness 2023
"Zoveel mogelijk puur en eerlijk"
Alleen biologische koffie en thee bij Koffiehuis Follega
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-21 Waterkefir KULT nu ook in Nederland
- 2023-03-20 Oeroude fruitsoorten verwerkt in nieuw multi-toepasbaar drankje
- 2023-03-10 Fermentatie bleek de sleutel voor pure low-alcohol wijn
- 2023-03-10 'Kauwmachine' zorgt voor meer voedingsstoffen in slow juices
- 2023-03-09 Clearspring introduceert cafeïnevrije biologische Japanse Kuwa Matcha
- 2023-03-07 Koning Charles krijgt tijdens eerste staatsbezoek rondleiding door Franse bio-wijngaard
- 2023-03-02 "Aan de basis stond de geit die de wijngaarden graag bezoekt om de druiven te proeven"
- 2023-03-02 Nieuwe ready-to-drink Sparkling Ging'r en Sparkling Soda's
- 2023-03-01 Natuurwijn - Een helder verhaal over troebele wijn
- 2023-02-27 Othmar Goud wordt eerste bio-biertje van net gecertificeerde bierbrouwerij
- 2023-02-23 Bio-siroop in karakteristieke 'apothekersfles'
- 2023-02-09 LFE neemt B2B-verkoop van Neleman over
- 2023-02-07 Kombucha blijkt populair in stad en op platteland
- 2023-01-31 Vertrouwde wijn in nieuw jasje
- 2023-01-30 Zeeuwse bio-limonadesroop nu ook in kleine flesjes
- 2023-01-26 Assortiment biologische en Fairtrade theeën verdubbeld na vernieuwing
- 2023-01-16 Vriendinnen duiken in 'mindfully crafted wines'
- 2023-01-11 Eerste Antwerpse cider van biologische appelen komt uit Zwijndrecht
- 2023-01-04 De populairste tulsi kruidentheeën in één doosje
- 2022-12-20 Nieuw: Lima granendranken met zeewier