Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Zoveel mogelijk puur en eerlijk"

Alleen biologische koffie en thee bij Koffiehuis Follega

"We willen eerlijke producten op het bord leggen en in kopjes schenken", vertelt eigenaar Edith de Boer van het Koffiehuis in Follega. Daarom heeft ze gekozen voor een geheel biologische en fairtrade-lijn en worden de broodjes en het beleg voor de kleine kaart bewust gehaald bij de bakker, slager en groenteman. "We proberen alles zoveel mogelijk puur en eerlijk te doen."

Alle koffie en thee is biologisch en fairtrade. En ook de suiker en koffiemelk zijn eerlijk. "We willen ons er echt mee onderscheiden", zegt De Boer. "We zijn nu aan het proefdraaien, kijken wat de mensen willen of juist niet willen. Vooral de koffie met appelgebak gaat goed." Het Koffiehuis is nu ruim twee weken open en De Boer merkt dat ze in het dorp langzaamaan steeds meer bekendheid geniet.

De Boer komt uit een echt horeca-nest, maar het Koffiehuis is haar eerste onderneming. Samen met haar man Hans kwam ze het pand aan de Straatweg in Follega tegen en Edith was er meteen verliefd op. "Meteen toen we binnenkwamen wisten we: dit is een Koffiehuis." Er moest wel het een en ander worden veranderd, het pand was voorheen namelijk een bruin truckerscafé. Nu oogt het fris en huiselijk. Er is een leestafel, zachte muziek op de achtergrond en de geur van verse koffie met wat lekkers hangt zwaar in de lucht.

Een echte specialiteit heeft het Koffiehuis nog niet, behalve dat natuurlijk alles verantwoord is. "Bij ons kun je lekker eten met producten van een hoogwaardige kwaliteit, voor een redelijke prijs."

Het koffiehuis is nog geopend tot en met september, daarna is het afhankelijk van het weer. Ook wil De Boer de mogelijkheden uitzoeken om in de wintermaanden open te zijn, voor bijvoorbeeld personeelsuitjes tot dertig personen. "En volgend jaar wil ik er een winkeltje bij, met decoraties en serviezen. Maar dat is allemaal toekomstmuziek."

Bron: Zuid-Friesland
Publicatiedatum: