Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kaliumbicarbonaat: een nieuw biologisch middel tegen appelschurft

Kaliumbicarbonaat is een product dat beter bekend staat als bakpoeder. Naast deze toepassing is gebleken dat het ook een werking heeft op ziekten. Vooral meeldauw wordt bestreden met deze stof.

Ook op schurft heeft het een werking. Er is echter veel onduidelijk hoe dit biologische middel werkt. Door PC-Fruit in Belgiƫ is onderzoek gedaan om meer te weten te komen over de werking van kaliumbicarbonaat. De regenbestendigheid is getoetst. Daaruit bleek dat ongeformuleerde kaliumbicarbonaat niet regenvast is en dat na 1 millimeter regen al geen werking werd gevonden. Uit dezelfde proef bleek ook dat de preventieve werking maar matig was. In een volgende proef zijn naast een preventieve behandeling ook curatieve behandelingen uitgevoerd. Daaruit bleek dat het middel curatief effectiever is dan preventief. Maar de curatieve werking was wel kort. Als er te lang werd gewacht, was het nog maar matig effectief. Het middel zal daarom kort na infectie toegepast moeten worden.

Voor meer informatie: Peter Frans de Jong, PPO van Wageningen UR

Bron: BioKennis
Publicatiedatum: