Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Appelboom draagt appelen en bloesem

Bijzonder natuurverschijnsel in BD-fruitboomgaard De Engelenweij

In de fruitboomgaard van De Engelenweij in Zuidoost-Drenthe is een bijzonder natuurverschijnsel geconstateerd. Eén van de appelbomen draagt tegelijkertijd appelen en bloesem. De boom, vermoedelijk een Notarisappel, stond al in de boomgaard toen Willem en Ria van Engelenhoven de boerderij betrokken in 2007. De Van Engelenhovens hebben bij kenners navraag gedaan en ontdekten dat er iets heel bijzonders in hun tuin gebeurt.

Willem en Ria van Engelenhoven zijn in 2007 gestart met De Engelenweij aan het Oostersebos in Schoonebeek. Ze organiseren hier groepsarrangementen en teambuildingsessies. Voor de catering wordt alleen producten uit eigen tuin gebruikt die biologisch dynamisch geteeld worden. De appeloogst, die dit jaar overvloedig is, zal niet groter worden door de opnieuw bloeiende boom. Gezien de tijd van het jaar zullen de appelen niet rijp zijn voor de winter invalt.

Bron: Nieuwsbank
Publicatiedatum: