"Prijsverschil met gangbaar momenteel groter dan anders"

Al volop biologische appelen en peren bij Biofruit

Tholen - Het seizoen is losgebarsten bij Biofruit. "We zitten in de vroege hoek, en zijn dus al volop bezig", aldus Harmen Peters, die het woord voert voor de afzetcombinatie van biologisch fruit. Bij Biofruit zijn zes telers aangesloten.
 
Willem&Drees hebben deze week de eerste Santana's afgenomen. Deze appelen zijn momenteel verkrijgbaar in winkels in Nijmegen en Arnhem. Harmen vertelt dat de reacties erg goed zijn. "We hebben niet alleen volop Santana-appelen, Delcorf en Alkmene, maar vanaf volgende week zal er weer een ruim aanbod aan Elstar beschikbaar zijn." Naast deze appelen zijn er ook Triomphe-peren en Beurré Hardy te verkrijgen. Evenals de Concorde en Conference.
 
Harmen vertelt dat de oogst op twee bedrijven hagelschade heeft opgelopen. "Hierdoor zijn een deel van de Santana- en Topazbomen getroffen. Dit beschadigde fruit gaat naar de fabriek, waar het verwerkt zal worden." Hij geeft aan dat hij van diverse collega-fruittelers in België heeft gehoord dat zij de afgelopen week veel hagel en windschade hebben opgelopen. "Sommigen hebben grote oogstverliezen."

De gemiddelde oogst van de Biofruit-telers is naar verwachting iets hoger dan vorig jaar, al heeft de hagel volgens Harmen aardig wat weggesnoept. "We hebben een mooi voorjaar gehad, waardoor de bomen goed tot bloei zijn gekomen. En de meesten hebben zich goed door het natte zomerweer heengeslagen."
 


Harmen merkt dat de groei van de sector doorzet. "Maar omdat de gangbare fruitteelt erg vol ziet, geven meer winkels aan dat biologisch te duur is. Als de gangbare appelen- en perenvoorraad niet overmatig groot is, liggen de prijzen op ongeveer 0,60 tot 0,70 euro per kilo. Nu ligt dit op 0,30 euro. Dat is een te groot verschil met de biologische prijs. Deze schommelt tussen 1,20 en 1,30 euro."
 
Bij Biofruit is ieder seizoen ongeveer 1,5 miljoen kilogram biologische appelen en peren verkrijgbaar. Er wordt zoveel mogelijk op afspraak gewerkt. "Zo kunnen we gezamenlijk een stabiele markt opbouwen", besluit Harmen.

Voor meer informatie:

Harmen Peters
Biofruit
0316 542042
info@biofruit.info
www.biofruit.info

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.