Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Presentatie resultaten project 'Weerbaar substraat' op 6 september

Op een bijeenkomst 6 september bij WUR Glastuinbouw worden de resultaten bekend gemaakt van de ervaringen die telers hebben met biologische middelen die het gewas sterker maken. Dan worden immers de resultaten gepresenteerd van het project 'Weerbaar substraat'.

Een onderdeel van het project was een enquête onder telers die gebruik maken van biologische middelen. Uit de enquête blijkt welke middelen telers toepassen en met welke middelen de telers resultaat behalen. Tijdens de bijeenkomst leveren wetenschappers informatie over werkingsmechanismen en toepassingsmogelijkheden, waardoor telers beter onderbouwde beslissingen kunnen nemen over deze middelen.

Verder vertellen tijdens de bijeenkomst twee telers over hun biologische middelen die ze toepassen en komt de toelatingsproblematiek aan de orde. Ook zal er aandacht besteed worden aan de werkingsmechanismen van de middelen. Het project wordt gefinancierd door het Productschap Tuinbouw en uitgevoerd door WUR Glastuinbouw, Blgg AgroXpertus, Fytagoras en DLV Plant.

De bijeenkomst vindt plaats van 16:00 uur tot 20:00 uur, bij WUR Glastuinbouw, Violierenweg 1 in Bleiswijk. Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot en met vier september bij Jaap Bij de Vaate van DLV Plant. Dat moet met een aanmeldingsformulier via de site van het Productschap Tuinbouw.

Bron: Sierteelt Net
Publicatiedatum: