Frankrijk: Gemiddelde kiloprijzen bio-groenten en -fruit gestegen

De prijzen van biologisch fruit zijn in Frankrijk dit jaar tot een gemiddelde van 6,08 euro per kilo gestegen, tegen 5,54 euro per kilo in 2010. Hetzelfde effect is te zien bij de biologische groenten. De gemiddelde kiloprijs steeg tot 3,35 euro, vergeleken met 3,23 euro vorig jaar. Dit blijkt uit de jaarlijkse vergelijkende studie van 'Families Rurales'.

In het onderzoek zijn de prijzen van acht groentesoorten en acht fruitsoorten vergeleken. Deze waren zowel van Franse als buitenlandse afkomst en zijn gekocht in hyper- en supermarkten, bij discounters, op de markt en rechtstreeks bij de producent. De prijsvergelijkingen werden uitgevoerd tijdens de weken van 13 juni 2011 en 11 juli 2011 in 37 Franse departementen.

Tijdens deze zomer profiteren Franse consumenten die voor conventionele producten gaan juist van lagere groente- en fruitprijzen ten opzichte van vorig jaar. Volgens de studie zijn de prijzen van fruit gemiddeld met 1,8 procent gedaald en de groenteprijzen met gemiddeld 5,7 procent.

Families Rurales bekijkt iedere zomer de groente- en fruitprijzen. Vorig jaar waren de fruitprijzen met 11,1 procent gestegen en de groenteprijzen met 5,5 procent (in vergelijking met 2009, een jaar van hoge oogst van sommige vruchten zoals abrikozen).Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.