Nederlandse bio-tomaten 'sehr gut'

Öko-Test prijst biologische trostomaten van Nature & More

Het Duitse tijdschrift Öko-Test heeft in augustus biologische trostomaten getest, waaronder tomaten van Nature & More telers Fons Verbeek uit Velden en Rini Hopmans uit Bergen op Zoom. Beide kregen het oordeel 'zeer goed'.

Met de test bevestigde het tijdschrift wat telers al langer weten: hun biologische trostomaten zijn bijzonder aromatisch. Waarom dat zo is, legt Birgit Hinsch, redacteur van Öko-test, in het artikel zelf uit: de smaak is niet alleen afhankelijk van het ras, het klimaat en het moment van oogsten, maar ook van het medium waarin geteeld wordt. Echte grond wordt eigenlijk alleen in de biologische tomatenteelt nog gebruikt. Ook het gebruik van compost als voornaamste meststof draagt positief bij aan de smaakontwikkeling, aldus Hinsch.De tomaten van Fons Verbeek en Rini Hopmans worden verkocht in natuurvoedingswinkels en supermarkten met biologisch assortiment. Ze zijn sinds kort herkenbaar aan een hangertje, waarop het gezicht van de teler en een driecijferige code prijkt. De consument die deze code intoetst op www.natureandmore.com, komt daar alles te weten over de telers en hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Sommige verpakkingen hebben ook een QR-code die via de ecoScan app rechtstreeks naar een mobiele versie van website leidt. "De respons is overweldigend", meldt Gert Kögeler, commercieel directeur van Eosta. "Via de nieuwe hangers en de QR-codes kunnen we consumenten en telers echt met elkaar verbinden."

Nature & More is het transparantiesysteem van Eosta. Meer informatie over Nature & More is te vinden op www.natureandmore.com. Fons Verbeek en zijn broers zijn hier te vinden met code 166, Rini Hopmans met code 184. Meer info over de Duitse test is te vinden op www.oeko-test.de.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven