Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geelvintonijn. Vragen en antwoorden van De Nieuwe Band

De Nieuwe Band heeft al een aantal artikelen geschreven over de ingewikkelde aspecten van duurzame visserij in het algemeen en specifiek over die van tonijn. De laatste tijd kreeg de groothandel van winkeliers en consumenten extra vragen over geelvin-tonijn. Hierop wordt in dit artikel zo goed mogelijk antwoord gegeven.

Vragen van winkeliers en consumenten

De vragen die gesteld werden, zijn onder andere:
  • "Geelvin-tonijn staat toch op de lijst met bedreigde tonijnsoorten? Hoe kan het dan dat De Nieuwe Band deze tonijnsoort verkoopt?"
  • "Waar is de informatie die De Nieuwe Band geeft over duurzame vis, eigenlijk op gebaseerd?"
  • "Is het niet beter om geen tonijn meer te verkopen in natuurvoedingswinkels en het ook helemaal niet meer te eten?"


De organisatie is blij met deze vragen, omdat het aangeeft dat veel winkeliers en consumenten, net als De Nieuwe Band, waarde hechten aan de herkomst van hun voeding. Duurzame visvangst is een ingewikkeld onderwerp en het is daarom ook niet makkelijk om een compleet antwoord te geven in een paar zinnen.

Samengevat kunnen de volgende antwoorden gegeven worden


De grootste bedreiging van het voortbestaan van geelvin-tonijn is de (bij-)vangst van jonge tonijn die zich nog niet voortgeplant heeft. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij de destructieve vangstmethoden die vaak gebruikt worden bij het vangen van skipjack-tonijn. Fish4Ever kiest altijd voor vangstmethodes waarbij gericht op volwassen tonijn gevist wordt zodat zeker is dat die zich al voortgeplant heeft.

Fish4Ever beschikt over een enorme kennis en expertise op het gebied van duurzame visvangst. Ze volgen alle ontwikkelingen op dit gebied op de voet en laten deze voortdurend meewegen in hun inkoopbeleid. Ze weten dus precies waar hun vis vandaan komt en delen die kennis actief.



Door hun kennis en hun inkoopbeleid hebben ze een regulerende invloed op de visvangst. Door Fish4ever-producten te kopen, wordt hun positieve invloed op de duurzame visserij ondersteund. Men kan ervoor kiezen om helemaal geen vis meer te eten en daarmee niet bij te dragen aan het leegvissen van de zee. Of men kan kiezen voor vis waarvan zeker is dat die duurzaam gevangen is, zoals van Fish4Ever. Daarmee wordt dit initiatief en hun stimulerende invloed op de duurzame visserij gesteund. Dit omdat dan dié vissersgemeenschappen gesteund worden die al duurzaam werken én er meer vissersgemeenschappen zullen overstappen op de criteria die Fish4Ever hanteert.

Klik hier voor een meer uitgebreid artikel.
Publicatiedatum: