Consumenten betalen mee aan uitbreiding Duitse bio-kippenboerderij

De Duitse biologische kippenhouder Michael Friedinger heeft op een originele manier geld bij elkaar gekregen voor de bouw van een nieuwe kippenschuur. Consumenten kunnen een aandeel verwerven en zo meebetalen aan de uitbreiding van het kippenhok. Door geld te investeren, krijgen consumenten extra rechten. Het rendement voor de bijdrage, wordt in nature uitbetaald: ze krijgen er gratis eieren voor. "Dit biedt ons de mogelijkheid om rechtstreeks in contact te komen met de consument en tegelijkertijd financieel onafhankelijker te zijn."

De boer kwam op het idee door de consumentenorganisatie Slow Food. "Met dit initiatief brengen we de stadsburgers dichter bij de boeren", zegt John Bucej, woordvoerder van Slow Food in München.

Hij heeft al bijna de helft van het benodigde geld voor de bouw van de schuur verzameld. De bouw zal eind augustus beginnen.

De nieuwe stal op zijn biologische boerderij 'Löfflerhof' gaat 70.000 euro kosten. Het zal ruimte bieden voor zeshonderd kippen.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.