Onweer geen spelbreker voor 'fundraiser' op Nick's Organic Farm

Op zondag 21 augustus heeft de Amerikaanse biologische boer Nick Maravell een rondleiding gegeven op zijn boerderij. Ondanks het stormachtige weer, kwamen er toch 100 mensen op het evenement af.

Nick's filosofie en arbeidsethos is eenvoudig: "Jij voedt de aarde, en de aarde voedt jou." Hij is van mening dat de landbouw zo duurzaam mogelijk moet zijn en dat de aarde zo min mogelijk in haar proces gestoord moet worden. Nick zet zich in voor onderzoek, onderwijs, milieu, energiebesparing en teelt verse, lokale en gezonde voeding. Zijn boerderij is de enige biologische boerderij in Montgomery County.

Een lokaal regeringslid, Isiah Leggett, heeft echter voorgesteld om de boerderij te laten vervangen door voetbalvelden. Dit tot onvrede van vele inwoners en boeren. Zij hebben hun mening al bekend gemaakt door petities, brieven en protesten.Daarom heeft Nick tijdens de rondleiding ook geld ingezameld. Op de rondleiding kwamen buren, collega's en vrienden van de Maravells af, om geld in te doneren en hun steun te betuigen. Ook waren er leden van de 'Maryland Organic Food and Farming Association' (MOFFA).

"Deze boerderij moet blijven bestaan. Ze zijn een waardevolle aanwinst voor onze gemeenschap", reageert bezoekster Karen DeHaven.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven