"Geen melk, maar bio-frisdrank in milkfloat"

Oggu scoort met publiciteitsstunt

Tholen - De Oggu One wordt steeds normaler in het Amsterdamse straatbeeld. De biologische frisdrankproducent Oggu toert hiermee rond door de stad en deelt gratis flesjes uit. "Als het goed weer is, staan twee studentes paraat om onze frisdranken op gerichte plaatsen in de stad te verspreiden. Er wordt erg goed op gereageerd. De hele stad praat erover", vertelt Leonard Freeke.

Leonard vertelt hoe Oggu op dit idee gekomen is. "We willen naar een klimaatneutrale onderneming. Daarom moet al het vervoer van ons bedrijf elektrisch zijn. Voor de promotie in de stad zochten we dus ook naar een duurzame oplossing."Oggu kwam toen al snel in Engeland uit. De melk werd vroeger huis aan huis bezorgd met elektrische wagentjes. Gezien het vroege bezorgtijdstip, moest dit heel stilletjes gebeuren. En dat kon met deze wagentjes. "Het bleek dat deze zogenaamde 'milkfloats' in Engeland gewoon nog te verkrijgen waren. Daarom hebben we een aantal van deze autootjes aangeschaft."

De Oggu One is dus een echt retrowagentje, uit eind jaren vijftig/begin jaren zestig. "Maar onze milkfloat is dus niet gevuld met melkflessen, maar flesjes bio-frisdrank." Leonard geeft aan dat in de toekomst waarschijnlijk ook de Oggu Two, Oggu Three en Oggu Four erbij zullen komen.


Ook Engeland veroverd

Onlangs werd al bekend dat Oggu ook in Engeland voet aan de grond heeft. De honderd procent biologische frisdrank is nu verkrijgbaar bij Whole Foods Market in Londen. Ook de Planet Organic, een andere premium supermarktketen uit Engeland, heeft besloten Oggu vanaf nu te gaan verkopen.

De ondernemer vertelt dat Oggu momenteel niet alleen in winkels in het centrum van Londen te verkrijgen is, maar ook bij de zogenaamde 'newspapershops'. "En binnenkort komen daar ook een aantal van deze wagentjes te rijden."Voor meer informatie:

Leonard Freeke
Organic Beverages BV
Koningslaan 28
1075 AD Amsterdam
020 8465040
leonard@oggu.com
www.oggu.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven