Delta Partners vergroot belang in Wessanen tot 20 procent

Private-equityfirma Delta Partners heeft haar belang in Wessanen naar meer dan twintig procent verhoogd. "We hebben regelmatig contact met Delta Partners, zoals met alle aandeelhouders", zegt Wessanen-woordvoerder Carl Hoyer tegen Bloomberg. "Het is logisch dat zij geloven in onze strategie, aangezien we een duidelijke koers aangegeven hebben."

Delta Partners (uit Annapolis, Maryland) kocht in 2009 een belang van 5,15 procent in Koninklijke Wessanen. De holding verhoogde dit tot 16,33 procent in november 2010.

De nettowinst van Wessanen daalde in het tweede kwartaal naar 5,4 miljoen euro, een jaar eerder was dit nog 6,6 miljoen euro. De omzet steeg met 1,1 procent tot 196 miljoen euro. De aandelen van Wessanen zijn dit jaar met 8,6 procent gedaald.

Met de vergroting van het belang in Wessanen lijkt Delta aan te geven vertrouwen te hebben in de huidige koers van Wessanen. Wessanen wil naar een leidende positie in Europa als het gaat om biologische voeding. Om dit te bereiken, stoot Wessanen bedrijfsonderdelen bedrijfsonderdelen af die niet bij deze filosofie passen.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.