Favo soep van Carice van Houten

Kleinstesoepfabriek wereldwijd succes

Mosterd uit Groningen, tomaten uit Erp, garnaaltjes uit onze eigen Waddenzee. Bij iedere mooi product begint het hart van Michel Jansen sneller te kloppen. Kan hij het verwerken in een soep? Zeker. Hij heeft er immers al meer dan vijftig bedacht, die inmiddels ver over onze grenzen letterlijk over de tong gaan. En sterker nog, hij heeft niet minder dan nog eens twintig recepten voor biologische soepen in zijn hoofd. Carice van Houten likt bij het horen van de naam Kleinstesoepfabriek alleen al haar lippen af… Op welke set ze ook zit, ze mist zijn Toscaanse bospaddenstoelensoep!

Ook toen de actrice onlangs over haar favoriete soep Farro Funghi aan het twitteren was, stond Michel Jansen (48) waarschijnlijk gewoon in zijn ketels te roeren. "Vast. Ik heb werkelijk geen idee. Maar ik vind het geweldig als mensen mijn culinaire ontdekkingen lekker vinden. Persoonlijk ben ik namelijk niet zo'n soepie."

"Momentje", springt hij op. Want naast de hoofdingrediënten als mosterd, spek en kaas die vandaag in de splinternieuwe fabriek in Leek in een enorme pan van 600 liter verdwijnen voor bijna evenzoveel Pittiger Groninger, zijn befaamde mosterdsoep, moet de kruidenmix worden toegevoegd. En dat doet de maestro zelf. Gemaakt achter gesloten deuren. Het geheim van de smid.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven