Mosterd uit Groningen, tomaten uit Erp, garnaaltjes uit onze eigen Waddenzee. Bij iedere mooi product begint het hart van Michel Jansen sneller te kloppen. Kan hij het verwerken in een soep? Zeker. Hij heeft er immers al meer dan vijftig bedacht, die inmiddels ver over onze grenzen letterlijk over de tong gaan. En sterker nog, hij heeft niet minder dan nog eens twintig recepten voor biologische soepen in zijn hoofd. Carice van Houten likt bij het horen van de naam Kleinstesoepfabriek alleen al haar lippen af… Op welke set ze ook zit, ze mist zijn Toscaanse bospaddenstoelensoep!
Ook toen de actrice onlangs over haar favoriete soep Farro Funghi aan het twitteren was, stond Michel Jansen (48) waarschijnlijk gewoon in zijn ketels te roeren. "Vast. Ik heb werkelijk geen idee. Maar ik vind het geweldig als mensen mijn culinaire ontdekkingen lekker vinden. Persoonlijk ben ik namelijk niet zo'n soepie."
"Momentje", springt hij op. Want naast de hoofdingrediënten als mosterd, spek en kaas die vandaag in de splinternieuwe fabriek in Leek in een enorme pan van 600 liter verdwijnen voor bijna evenzoveel Pittiger Groninger, zijn befaamde mosterdsoep, moet de kruidenmix worden toegevoegd. En dat doet de maestro zelf. Gemaakt achter gesloten deuren. Het geheim van de smid.
Abonneren
Vacatures
Favo soep van Carice van Houten
Kleinstesoepfabriek wereldwijd succes
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-27 Is regeneratieve biologische tuinbouw de nieuwe trend?
- 2023-09-27 Geen pesticiden dankzij puur biologische cacaofabriek
- 2023-09-26 Chocolatemakers breidt haar biodynamische assortiment uit
- 2023-09-26 "Sterk bewerkt voedsel beter voor milieu, maar slechter voor gezondheid"
- 2023-09-25 Vivani introduceert zijn eerste Demeter chocolade
- 2023-09-12 Suikervrije biologische chocoladereep met karamel zeezout smaak geïntroduceerd
- 2023-09-07 Bio-volkorenpasta geschonken aan Voedselbank
- 2023-09-01 "Wij zitten in het segment dat een euro meer voor goede kwaliteit prima is, ook voor biologisch"
- 2023-08-31 "Je kunt veel meer met notenpasta's dan je in eerste instantie denkt"
- 2023-08-23 Test met Nederlandse bio-chocolade zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen bij Denn's BioMarkt
- 2023-08-22 Verdere prijsstijging olijfolie verwacht vanwege lagere beschikbaarheid
- 2023-08-17 "De boeren waar Chocolatemakers mee werkt, kennen zelf het gehele proces"
- 2023-08-16 "Voor onze ambachtelijke gerookte amandelen heb ik een wachtlijst opgesteld"
- 2023-08-11 Cacaoboeren in Sierra Leone verhogen productie zonder bossen te kappen voor nieuwe percelen
- 2023-08-08 Bulgaars bio-chocolademerk verkent kansen in de Benelux
- 2023-07-21 Nieuw: Piadine Toast, 'tosti Italiaanse stijl'