"Nieuw in assortiment: gedroogde ananas, banaan, physalis en mango"

Binnenkort ook goji-bessen verkrijgbaar bij Berrico

Tholen – Berrico, de marktleider in biologisch geteelde cranberry's, zit bepaald niet stil. De afgelopen tijd zijn diverse nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd. Zo zijn er nu ook gedroogde ananas, banaan, physalis en mango verkrijgbaar. Deze producten zijn afkomstig van Zuid-Amerikaanse producenten.

"Zij leveren mooie producten zonder toevoegingen. Ze zijn helemaal natuurzuiver en puur", licht Renno van Dijk toe. "Deze banaan is misschien iets minder mooi van kleur, maar zit in tegenstelling tot de gedroogde banaan uit het Verre Oosten niet vol met suikers." Renno's collega Rosita is een maand of drie geleden naar Ecuador en Chili geweest om de producenten te ontmoeten.Uit Turkije komt een ander nieuw product: de mulberry (moerbei). Deze bes bevat veel vitamine C, ijzer en mineralen. En recent is ook de zure kers aan het assortiment toegevoegd. "Deze vrucht heeft een positief effect op gewrichten. Dit past erg goed in ons assortiment, aangezien we gespecialiseerd zijn in 'power berries en functional foods'."

Binnenkort komt er nog een speciaal product bij: de biologische goji-bes uit China. "Rosita is onlangs naar de producent afgereisd diep in het woestijnachtige binnenland van China en weet nu dus precies hoe het er daar aan toe gaat. Deze bes is heel gevoelig voor insecten. Daarom hebben wij gekozen voor een producent met plantages die hoog in China gelegen zijn, want hoe hoger des te minder insecten. De producent kan daardoor aan de EU-regelgeving voldoen, wat in het verleden met goji-bessen veel problemen heeft gegeven."

Na vele jaren is Berrico nu voor het eerst overtuigd dat de biologische goji-bessen voldoen aan alle normen en kwaliteitseisen. Desondanks zal Berrico strenge controles toepassen bij de import van de goji-bessen. "Ze worden vijf keer getest voordat ze hier op de markt worden gebracht."

Tienjarig bestaan

Berrico bestond in juli tien jaar. Ongeveer vijftig procent van de handel is in biologische producten. "We begonnen met een zakje cranberry's voor de out-of-home markt. "Uiteindelijk is onze vaste Canadese cranberryteler Fruit d'Or met ons meegegroeid, en wij met hen." Inmiddels arriveren wekelijks drie á vier containers met puree, puur sap, sapconcentraat, poeder, thee en gedroogde cranberry's en blueberry's uit Canada. "We hebben cranberry's en blueberry's in allerlei soorten. De gechocolateerde cranberry-variant begint ook steeds meer aan te slaan."

Berrico zal dit jaar ook weer verse biologische cranberry's leveren na een paar jaar te hebben overgeslagen. In Canada zijn nieuwe oogsttechnieken ontwikkeld die een betere houdbaarheid garanderen. De cranberry's zullen in dozen worden aangeleverd en door de Europese afnemers zelf moeten worden verpakt. De cranberry's worden midden oktober geplukt, zijn dan midden november in Nederland en houdbaar tot ongeveer eind december.


Een deel van het team van Berrico in de stand op de BioFach 2011

Voor meer informatie:

Berrico FoodCompany
Vaartweg 81E
8243 PD Lelystad
0320 266055
info@berricofood.com
www.berricofood.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven