Bio-tuin op campus van Western Oregon University inspireert studenten

Tuin op campusterrein zorgt voor voedsel en biedt mogelijkheden voor onderzoek.
Op de Western Oregon University in de VS is een grote biologische tuin aangeplant. Emily Plec, professor aan de universiteit, houdt toezicht op het 'Campus Garden-project'. Het gaat om een grote tuin van dertig bij vijftien meter. De tuin is gelegen ten noorden van de Hamersly bibliotheek.

Het idee voor de tuin is vorige week ontstaan. Eerder deze maand heeft de eerste oogst plaatsgevonden, de tweede oogst wordt binnenkort verwacht. Plec geeft de credits aan studente Karisa Mueller. "Zij is het project begonnen. En ze is samen met een aantal andere studenten verantwoordelijk voor het leeuwendeel van het tuinonderhoud deze zomer."


Bamboestokken ondersteunen de tomatenplanten

Er worden ook wat andere projecten rondom de tuin geïnitieerd. Zo heeft communicatiestudente Jeannette Freeman bijvoorbeeld een informatie brochure ontwikkeld over tuinieren. Plec hoopt dat dit ook andere studenten op ideeën zal brengen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.