"Prijzen en volumes nog altijd onder niveau van 2008"

Nieuw-Zeeland: Fonterra gaat aantal bio-melkveehouders halveren

Het zuivelbedrijf Fonterra is van plan om het aantal biologische melkleveranciers in Nieuw-Zeeland te halveren. De bedrijfstak draait momenteel verlies. Door de herstructurering zal het aantal biologische leveranciers teruggebracht worden tot ongeveer 50. Momenteel zijn dit er ongeveer 100.

Vandaag ontmoet de onderneming haar biologische boeren om met hen een vier-puntenplan door te spreken. Onderdeel van het plan is dat de biologische leveranciers op het Noordereiland geconcentreerd zullen worden rondom Hautapu. Hier is de belangrijkste melkverwerkingsfabriek gevestigd. En tegelijkertijd zullen er minder producten verwerkt worden in de andere gecertificeerde fabrieken in Waitoa en Morrinsville.

In het biologisch assortiment zal prioriteit gegeven worden aan kaas, aangezien dit product het beste rendement levert. De focus zal komen te liggen op de markten met het beste rendement en potentieel: Azië en Australië.

"Met dit plan kunnen we kosten gaan besparen op transport en productie. De biologische markt is hard getroffen door de wereldwijde financiële crisis. Alle categorieën voelden dit. Maar met name in de categorie waar wij ons op richten - verpakte zuivel - liggen de prijzen en volumes nog steeds onder het niveau van 2008", licht Kelvin Wickham van Fonterra toe."Uit onderzoek blijkt dat mensen nu minder bereid zijn om premie te betalen voor biologische producten. Daarnaast vertrouwen consumenten er meer en meer op dat alledaagse producten steeds meer duurzaam geproduceerd worden."

Alle biologische contracten van Fonterra worden gehonoreerd tot de formele data van beëindiging.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven