The Green Party in Nieuw-Zeeland:

"Fonterra verlamd hiermee de biologische zuivelsector"

'The Green Party' in Nieuw-Zeeland is niet blij met de plannen van bio-zuivelgigant Fonterra. Het zegt dat de aanpassingen de biologische zuivelsector van het land zullen verlammen. "Biologische zuivel is de toekomst van de zuivel in Nieuw-Zeeland en Fonterra doet de sector hiermee geen plezier", aldus Kevin Hague, landbouwwoordvoerder van The Green Party.

Fonterra gaat de melkproductie concentreren rondom de belangrijkste melkverwerkingsfaciliteit van Fonterra, de fabriek in Hautapu.

"Fonterra gebruikt haar monopoliepositie op een manier die nadelig is voor melkvehouders die zijn omgeschakeld naar biologisch of zich in het omschakelingsproces bevinden." Volgens Hague zal deze maatregel ook de prijs van biologische melk verhogen en de beschikbaarheid voor consumenten beperken."

"Biologisch geeft Nieuw-Zeelandse zuivelproducenten een concurrentievoordeel, omdat de producten toegevoegde waarde hebben. Fonterra zou deze boeren moeten ondersteunen, zowel de omgeschakelde boeren als de boeren die om zouden willen schakelen."

"Fonterra zou de biologische clusters door het hele land moeten ondersteunen. Hiermee worden de verzendkosten lager en dit zal de effici├źntie verbeteren." Hague zegt ook dat gezien de slechte toestand van de waterwegen, omschakeling naar bio-landbouw een goede manier is om de verontreiniging door nitraten te verminderen."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven