Les in biologisch op Zuid-Afrikaanse scholen

Cape Flats is een uitgestrekt gebied ten zuidoosten van Kaapstad in Zuid-Afrika. Er wonen bijna vier miljoen mensen, waarvan 40 procent werkloos is en 25 procent van de studenten is ondervoed.

'SEED' probeert hier verandering in te brengen. De organisatie is in januari 2008 op 21 scholen in de regio het programma 'Organic classroom' gestart. Het doel is om de voedselzekerheid in Cape Flats te vergroten en studenten bewust maken van het milieu. "Het ontwikkelen van een biologische en duurzame moestuin is een goede manier om studenten meer te leren over het milieu", licht Alex Kruger toe.

Met zijn zandgrond en vele wind is de omgeving van Cape Flats niet bij uitstek geschikt voor landbouw. Dit is de reden waarom 'SEED' studenten aanmoedigt om oplossingen aan te zoeken om zo de duurzaamheid van hun gewassen te garanderen. Dit kan bijvoorbeeld door bomen aan te planten rondom de landbouwpercelen."Het eten dat in de tuin geoogst wordt, gebruiken de scholen in de schoolmaaltijden. Ook leren studenten meer over de verkoop van lokale producten.

Het landbouwprogramma won in 2010 de Sustainability Award, een prijs die gaat naar innovatieve sociale projecten in Zuid-Afrika. Er komen steeds meer aanvragen van scholen voor het SEED-programma.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.