Norm voor aantonen duurzaamheid biobrandstoffen

Het NTA 8080 certificatiesysteem is door de Nederlandse overheid voor 2011 geaccepteerd als systeem om de duurzaamheid van biobrandstoffen aan te tonen. Bedrijven die biobrandstoffen op de Nederlandse markt brengen, moeten aantonen dat deze biobrandstoffen voldoen aan de Europese duurzaamheidseisen. Hiervoor mogen alleen duurzaamheidssystemen worden gebruikt die voor dit doel erkend zijn door de Europese Commissie of zijn geaccepteerd door de Nederlandse overheid.

Naast NTA 8080 zijn door de Nederlandse overheid nog drie andere internationale systemen goedgekeurd, namelijk RTRS, ISCC en Biograce. Het NTA 8080 certificatiesysteem is ook onder beoordeling bij de Europese Commissie om op Europees niveau te worden erkend als duurzaamheidssysteem.

Het NTA 8080 certificatiesysteem is bestemd voor alle soorten biomassa, dus zowel biobrandstoffen als vaste en gasvormige biomassa. Het is ontwikkeld door een brede vertegenwoordiging van overheid, bedrijfsleven, NGO's, kennisinstellingen en certificeringinstellingen, onder begeleiding van NEN. Het NTA 8080 certificatiesysteem bevat ook een 'NTA RED'-certificaat voor bedrijven die willen aantonen dat zij voldoen aan de eisen uit de Europese wetgeving, maar nog niet kunnen voldoen aan alle eisen uit NTA 8080. Het 'NTA 8080 Approved'-certificaat wordt toegekend aan bedrijven die aan alle duurzaamheidseisen uit NTA 8080 voldoen.

Meer informatie over NTA 8080-certificatie is te vinden op www.nen.nl/nta8080. Of neem contact op met NEN Energiewinning, Harmen Willemse, 0152 690295, nta8080@nen.nl.

Bron: NEN

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven