Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gemaakt van sojavan, bio-brood en -groenten

Giga vega shoarmabroodje uitgedeeld aan eerstejaarsstudenten

Op 18 augustus heeft Natuur & Milieu het grootste Mega Vega Shoarmabroodje ooit gebakken en gratis uitgedeeld aan vele honderden eerstejaarsstudenten in Utrecht. Met dit vegabroodje van 201 kilo, een doorsnede van twee meter en een omtrek van 6,40 meter wil Natuur & Milieu de studenten verleiden om te kiezen voor alternatieven voor vlees. Topkok Pierre Wind hielp mee bij de bereiding en de sauzen. Notariskantoor Hermans & Schuttevaer was aanwezig voor het meten van het gewicht en de lengte van het broodje voor een aanvraag voor het Guinness Book of Worldrecords.

Veel eerstejaars studenten gaan voor het eerst voor zichzelf koken. Natuur & Milieu wil hen er toe verleiden om regelmatig te kiezen voor duurzame alternatieven voor vlees. Het Mega Vega Shoarmabroodje was gemaakt met shoarma gemaakt van Beeter, het nieuwe vleesalternatief op basis van duurzaam geteelde sojavan het bedrijf Ojah, biologisch brood en biologische groenten en sauzen van Pierre Wind.

Bron: Natuur & Milieu
Publicatiedatum: