Bijzondere biofietsroute van Echt Overijssel! op 30 augustus

Op 30 augustus organiseren de natuurboeren van het project Echt Overijssel! in samenwerking met Soroptimistclub Almelo een biofietstocht in de omgeving van Raalte en Heino. Tijdens de 28 kilometer lange tocht kunnen de fietsers zien wat boeren doen om de variatie aan dieren en planten op hun bedrijf te bevorderen. De route voert langs het aantrekkelijke boerenlandschap, unieke plekjes en bijzondere boerenerven. Onderweg staan informatiebordjes met QR-codes zodat deelnemers met een smartphone (I-phone, BlackBerry of iets dergelijks) ter plekke aanvullende informatie kunnen opzoeken over de natuur om hen heen.

De biofietstocht start tussen 10:00 uur en 11:30 uur vanaf twee boerenerven, bij de familie Volkerink, Zuthemerweg 6, 8141 PC Heino en bij Overesch Ecologische Landbouw, Hondemotsweg 40, 8101 NJ Raalte. Autoâs met fietsdragers kunnen daar gratis parkeren. De route loopt rond, dus de deelnemers komen weer bij hun startpunt terug. Koffie en thee met wat lekkers is onderweg te verkrijgen. Bij de startplaats is voor 3 euro een routebeschrijving te koop. De opbrengst hiervan gaat volledig naar TESS unlimited, een stichting van vrijwilligers die gehandicapte kinderen helpen in Zuid-Amerika.

Biofietsroute 1 is de eerste in een geplande serie van drie. De routes 2 en 3 volgen later dit jaar en volgend jaar. De biofietsroute kan later ook zelfstandig gefietst worden, maar dan is het langs de route niet altijd mogelijk de boeren erven te bezoeken. De routebeschrijving en -kaart zijn vanaf 30 augustus te downloaden van www.echtoverijssel.nl.

Het project Echt Overijssel! stimuleert de samenwerking van landbouw, natuurbeheer en hun ketenpartners, van toeleveranciers tot horeca en recreatie. Het project streeft naar een grote rijkdom aan plant- en diersoorten op en rond landbouwgronden, regionaal gesloten grondstofkringlopen en nieuwe economische dragers voor het landelijk gebied. Echt Overijssel! wordt gefinancierd door de Provincie Overijssel en de ministeries van I&M en EL&I en uitgevoerd door Wageningen UR Livestock Research en Natuurmonumenten.

Voor meer informatie: Francine van Rossem, Echt Overijssel!-deelnemer: 06 53133915 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven