Dertienjarige Amerikaan runt eigen bedrijf in bio-thee

De 13-jarige Eugene Gerow-Mathew, geeft toe dat hij geen gewone tiener is. Hij runt namelijk zijn eigen onderneming in biologische thee. Ongeveer een jaar geleden is hij begonnen met het Eugene's Tasty Tea Company. Dit was op de boerenmarkten in Laramie en Centennial en in de winkels in Laramie en Fort Collins.

Zijn bedrijf is onofficieel drie jaar geleden begonnen, toen hij aardbeien besloot te gaan telen voor een vriend. Hij besloot ook kruiden te gaan telen, onder meer kamille, pepermunt en citroenmelisse. De kruiden namen de tuin al snel in hun bezit. "Daarom ben ik ze gaan snijden en er thee van gaan maken. Ik besloot hiermee verder te gaan. Daarbij ging ik niet voor standaard commerciële kruiden, maar wilde juist biologisch. Ik wilde de goede soort."Eerst kochten alleen zijn vrienden de thee, maar zij waren zo onder de indruk van de smaak dat zij ook anderen aanspoorden om de thee te kopen. Zijn bedrijf ontstond natuurlijk niet zomaar. Hij moest voldoen aan een aantal regels, onder meer van de gezondheisinspecteur. Verschillende lokale bedrijven gaven hem daarom de mogelijkheid om van hun keukens gebruik te maken. En zijn ouders hebben hem geld gegeven om te starten.

Biologisch was voor Eugene en logische stap omdat hij opgegroeid is met biologisch. "Mijn hele familie koopt biologisch eten. Het zou niet alleen goedkoper zijn om niet-biologische thee te verkopen, maar ook een stuk ongezonder." 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.