Aantal varkens en pluimvee minder sterk gedaald

VK: Toename in aantal biologische runderen en schapen

Het aantal biologische runderen en schapen in het Verenigd Koninkrijk is tussen 2009 en 2010 toegenomen, blijkt uit de laatste statistieken van Defra. Dit ondanks het feit dat de biologische landbouw in het algemeen een daling vertoont in het Verenigd Koninkrijk.

De biologische rundveestapel steeg met zes procent in aantal, tot 350.000. Het aantal schapen nam eveneens toe, met 11 procent tot 981.000. Dit is grotendeels als gevolg van nieuwe toetreders in de markt.

Maar de biologische varkens- en pluimveestapel blijft dalen. Hoewel de daling afgevlakt is, vergeleken met de scherpe daling in 2009. Deze daling werd toegeschreven aan de stijgende productiekosten. Het aantal varkens daalde slechts met vier procent tot 47.000, vergeleken met een daling van 32 procent het jaar daarvoor. Het biologisch pluimvee daalde met twee procent tot 3,9 miljoen vogels, vergeleken met een daling van negen procent het voorgaande jaar.

Uit de cijfers van Defra blijkt dat de biologische landbouw in het algemeen gekrompen is, met granen en groenten die elk een daling van vijf procent lieten optekenen. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.