Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Milieupark Cronesteijn wordt mogelijk bio-theehuis en moestuin

De redding van het bezoekerscentrum in polderpark Cronesteijn (Leiden) is nabij. Twee kandidaat-huurders willen er een biologisch theehuis en een moestuin beginnen.

Leiden wil per 1 januari 2012 af van het milieu-educatief centrum annex kinderboerderij in Cronesteijn. Dat besluit is onderdeel van in totaal 240.000 euro aan bezuinigingen op milieueducatie. Eind juni maakten B en W bekend op zoek te gaan naar huurders voor het complex.

Martine van Schaik en Paul van Steyn willen het gebouw en een deel van de omliggende grond van de gemeente huren. "We gaan op 28 augustus alvast groenbemesters zaaien op het terrein waar we de moestuin willen beginnen", zegt Van Schaik, die al geruime tijd in overleg is met het stadsbestuur. "De gemeente heeft daarvoor toestemming gegeven. Het wordt een klein feestje, we hebben er ongelooflijk veel zin in."

Een woordvoerster van de gemeente bevestigt dat er overleg is met het tweetal over een huurcontract.

Bron: Leidsch Dagblad
Publicatiedatum: