Gedeputeerde van Noord-Holland bekijkt natuurlijke insectenbestrijding bij bio-tuinder Kuiper

Gedeputeerde Jaap Bond van de provincie Noord-Holland nam woensdag 17 augustus een kijkje bij biologische tuinder Reindert Kuiper in Hensbroek. Kuiper werkt aan een proefproject waarbij insecten op een natuurlijke manier worden bestreden bij akkers.

Het proefproject maakt onderdeel uit van een landelijk project onder de titel: Bloeiend Bedrijf. De randen rond de graanakkers van Kuiper zijn ingezaaid met een gevarieerd bloemenmengsel en trekken de natuurlijke vijanden aan voor de schadelijke insecten zoals luizen in zijn graangewas. Op deze manier wordt op een natuurlijke manier het schadelijk insect bestreden. Tevens is het een kleurrijk gezicht in het veld.

Landbouwgedeputeerde Jaap Bond van de provincie bezocht woensdag op uitnodiging van de agrarische natuurverenigingen in Noord-Holland deze nieuwe manier van insectenbestrijding.

Door op deze manier te werken wordt op natuurlijke manier een bijdrage geleverd aan een beter milieu in West-Friesland. Het project Bloeiend bedrijf is in 2011 gestart op circa 300 bedrijven in heel Nederland. In West-Friesland doen twee bedrijven mee. Het project richt zich op de aanleg en het beheer van akkerranden voor 'functionele agrobiodiversiteit' (FAB) met de nadruk op het bevorderen van natuurlijke vijanden van landbouwplagen.

Bron: Dichtbij

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.