Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-Brotbox voor 22 procent van alle Duitse brugklassers

Aan het start van het nieuwe schooljaar, maken tienduizenden Duitse eersteklassers kennis met de Bio-Brotbox. Deze broodtrommel is gevuld met een gezond ontbijt. Dit succesvolle project wordt ondersteund door tal van beroemdheden. Het viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Onder meer de vrouw van de bondspresident, Bettina Wulff steunt de actie.

Het Bio-Brotbox-netwerk zorgt dit jaar voor de verspreiding van 160.000 Bio-Brotboxen. Men bereikt hiermee 22 procent van de brugklassers in Duitsland. Vrijwilligers coördineren de acties lokaal en bedrijven en organisaties doneren biologische producten waarmee de Brotbox gevuld wordt.

De actie is in 2002 door betrokken ondernemers uit de voedingsindustrie en de toenmalige minister Renate Künast in Berlijn aan het rollen gebracht. Het is nu een landelijk netwerk, met 52 lokale initiatieven.

Publicatiedatum: