Volle accu in 30 minuten

Snelladen elektrische auto's in Leeuwarden nu voor iedereen

Leeuwardense bestuurders van een elektrische auto kunnen vanaf 1 augustus hun accu opladen in slechts een half uur tijd. Essent heeft het eerste snellaadpunt in de Friese hoofdstad opengesteld voor openbaar gebruik.

Het snellaadstation voorziet elektrische auto's in 30 minuten van een volle accu met groene stroom. Dat is tien tot twintig keer sneller dan een reguliere laadpaal. Gebruik maken van het snellaadpunt kan met een speciale laadpas van Essent. Die pas geeft ook toegang tot andere snellaadstations in Nederland.

Taxibedrijf testte jaar lang

Het snellaadstation, gelegen aan de Zwettestraat, is eerst een jaar lang getest door taxibedrijf Kijlstra dat meedeed aan een onderzoek naar snelladen. Het snellaadstation in Leeuwarden was bij de opening in 2010 het eerste van zijn soort in Europa.

Fryslân is focusgebied Elektrisch Vervoer

Friesland is door het Ministerie van Economische Zaken, Innovatie en Landbouw benoemd tot een van de vijf Nederlandse focusgebieden Elektrisch Vervoer. Het snellaadpunt is onderdeel van een project van Drive4Electric, Essent, gemeente Leeuwarden, provincie Friesland, Epyon en Tamoil.

Over Drive4Electric

Drive4Electric is het projectbureau van de provincie Friesland om elektrisch vervoer in Friesland te stimuleren en werkgelegenheid rondom dit thema te bevorderen. De organisatie streeft ernaar om voor het einde van dit jaar nog drie snellaadpunten in Friesland te openen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven