22 augustus om 17:00 uur

Het Pieperpad viert haar tweejarig bestaan in Nieuw-Beijerland

Het Pieperpad bestaat twee jaar en dat wordt op een bijzondere manier gevierd. Op maandag 22 augustus om 17:00 uur is iedereen welkom bij biologische aardappelboerderij Hoeve Doelwyck aan de Zuidzijdsedijk 31 in Nieuw-Beijerland (bij Rotterdam). Centraal staat de officiële uitreiking van de 'knollentrui' aan ANWB-hoofddirecteur Guido van Woerkom als eerste ambassadeur van het Pieperpad.

  • Wat maakt het Pieperpad tot een bijzondere fietsroute? Ervaar het zelf: kom op de fiets naar de biologische boerderij. Meet & Greet met twee 'bloggers', die de hele route van 1000 kilometer hebben gefietst.
  • Waarom heeft de ANWB destijds besloten om een gids uit te geven rondom het Pieperpad? Hoofddirecteur Guido van Woerkom gaat in op de motieven.
  • Hoe kweek je een aardappel, die geschikt is voor biologische teelt? Kweker Sjefke Allefs vertelt over wat daar allemaal bij komt kijken.
  • Hoe werkt een biologische aardappelteler? Teler Shaula Tak geeft een rondleiding en vertelt over haar praktijkervaringen. Onder andere is het demoveld met veertien aardappelrassen te bekijken.
  • De aardappel is er om lief te hebben. Laat je verrassen door de 'Knol d'Amour'! Een smakelijk liefdesverhaal in beeld en geluid.

Wie jarig is trakteert: voor elke bezoeker ligt een zak gratis biologische aardappelen klaar.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Bionext

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven