Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Areaal afgenomen in 2010, minder producenten

Verkoopdaling remt aantal Britse omschakelingen

De daling van de bio-verkopen in Britse supermarkten heeft ertoe geleid dat steeds minder boeren omschakelen naar biologische landbouw. Dit blijkt uit cijfers van DEFRA. Sinds 2007 is het areaal dat in omschakeling is met twee derde gedaald.

Uit gegevens van de Soil Association blijkt dat de verkoop in 2010 met bijna zes procent gedaald is, van 1,8 miljard pond in 2009 naar 1,7 miljard pond in 2010.

Deze waardedaling is ook terug te merken aan het aantal bio-boeren dat teruggegaan is naar reguliere landbouw. Tussen 2009 en 2010 is het biologisch areaal met drie procent afgenomen, tot 718.000 hectare. En voor het tweede jaar op rij is het aantal biologische producenten afgenomen. Aan het einde van 2010 waren er nog 7300 actief, een daling van vier procent.

Alle Britse regio's vertonen negatieve cijfers. In Noord-Ierland is de grootste daling merkbaar, met veertien procent.

Als gevolg van de dalende biologische graanprijzen is het areaal waarop biologisch graan groeit met vijf procent afgenomen tot 57.000 hectare.

Publicatiedatum: