Rondleiding op Millennium Farms in Ottawa gaat gewoon door na brand

Een brand in een silo op Millennium Farms in West Carleton (Ottawa), heeft slechts minimale schade aan het terrein veroorzaakt. Daarom is de voor de volgende dag geplande rondleiding op het bedrijf gewoon doorgegaan.

Op zaterdag 6 augustus werd om 6:24 uur 911 gebeld. Een voorbijganger zag namelijk dat er rook kwam uit de silo van de boerderij van Donald Folay. Binnen enkele uren hadden tien brandweerwagens en dertig brandweerlieden de brand in de 25 meter hoge silo onder controle. De silo was maar voor een derde gevuld.


Dit was overigens de derde keer in tien jaar tijd dat er brand in de silo op deze boerderij is uitgebroken. Deze brand werd veroorzaakt door spontane ontbranding van de materialen die opgeslagen waren in de silo. "Ik dacht dat er niet genoeg in zat om schade te veroorzaken. Maar daarin heb ik me blijkbaar vergist."

Boer Donald Foley geeft aan erg tevreden te zijn met hoe de brandweer te werk is gegaan. "Er is geen langetermijnschade. Daarom besloot ik om de volgende dag gewoon een groep van 23 mensen rond te leiden op de boerderij. Zij wilden meer leren over biologische landbouw." De rondleiding werd georganiseerd door de Ottawa-afdeling van 'the Canadian Organic Growers'. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven