Voor Constance van Dijk uit Heeze is het een uit de hand gelopen hobby. Ze is full time bezig met haar groententuin, waar ze weken van zestig uur niet schuwt. Met succes, want haar producten worden gekocht door sterrenkoks.
Oud en vervallen
Het lijkt bijna professionele glastuinbouw, maar de uit de kluiten gewassen groentetuin beslaat maar een klein gedeelte van de kas. De kas die Constance huurt is oud en vervallen en moet binnenkort weg.De restaurants roemen haar groenten. "De groenten van een groentenboer of een groot leverancier zijn vaak wat vlakker, deze groenten zijn veel intenser en mooier van smaak. Puur Heeze, puur Constance, puur biologisch, prachtig product," aldus de chef van restaurant Vangaelen.
Volgens Constance zelf zit het geheim in de tijd en aandacht die de producten krijgen om te rijpen. "Er komen bij mij geen meststoffen aan te pas. De groenten krijgen gewoon rustig de tijd." Constance van Dijk is naarstig op zoek naar een nieuwe plek waar ze haar professionele hobby kan voortzetten.
Bron: Omroep Brabant