"Puur Heeze, puur Constance, puur biologisch, prachtig product"

Hobbyteler Constance van Dijk moet weg uit haar kas

De groenten van hobbytuinder Constance van Dijk vinden gretig aftrek bij restaurant Vangaelen en sterrestaurant Boreas uit Heeze. Misschien dat de restaurants op zoek moeten naar een nieuwe toeleverancier want de kas waar Van Dijk haar topgroenten kweekt, moet weg.

Voor Constance van Dijk uit Heeze is het een uit de hand gelopen hobby. Ze is full time bezig met haar groententuin, waar ze weken van zestig uur niet schuwt. Met succes, want haar producten worden gekocht door sterrenkoks.

Oud en vervallen

Het lijkt bijna professionele glastuinbouw, maar de uit de kluiten gewassen groentetuin beslaat maar een klein gedeelte van de kas. De kas die Constance huurt is oud en vervallen en moet binnenkort weg.

De restaurants roemen haar groenten. "De groenten van een groentenboer of een groot leverancier zijn vaak wat vlakker, deze groenten zijn veel intenser en mooier van smaak. Puur Heeze, puur Constance, puur biologisch, prachtig product," aldus de chef van restaurant Vangaelen.

Volgens Constance zelf zit het geheim in de tijd en aandacht die de producten krijgen om te rijpen. "Er komen bij mij geen meststoffen aan te pas. De groenten krijgen gewoon rustig de tijd." Constance van Dijk is naarstig op zoek naar een nieuwe plek waar ze haar professionele hobby kan voortzetten.

Bron: Omroep Brabant

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.