Genieten van kunst, biologische producten, muziek en het Grietmaal

'Welkom Thuis' op de Grietmarkt in Amerongen

Na de vakantie is het goed thuiskomen op de Grietmarkt in Amerongen. Op 10 september is er voor iedereen die houdt van groen, cultuur, lekker eten en een relaxte sfeer de Grietmarkt met ter afsluiting het Grietmaal in het historische hart van Amerongen.

Het festival is een gezellig dagje uit met de kinderen, familie en vrienden. Een dag vol straattheater en andere kinderactiviteiten, afwisselende muzikale optredens van een dwarsfluitensemble tot een Jazz-fusionband, prachtige kunst met ondermeer vogelpotten en kunstzinnige wandelstokken. En natuurlijk heel veel biologische producten van sambal tot wijn en en van kaas tot olijvenbrood.Ter afsluiting van deze dag is er het jaarlijks terugkerende Grietmaal waarbij de bezoekers nog even in vakantiesfeer aan lange tafels in de buitenlucht kunnen eten. Ook aan de kinderen is gedacht met dit jaar een speciaal kindergrietmaal. De formatie Latin Adventure komt het Grietmaal opluisteren met heerlijke salsamuziek.

Deze negentiende editie van de Grietmarkt laat zien dat er telkens weer wat nieuws te beleven valt op de Grietmarkt, dit geldt zowel voor de kunst als voor de biologische producten. Zo kan de bezoeker fairtrade kleding kopen gemaakt van biologische katoen en kunstzinnige quilts bewonderen van Artquilt. Slow Food Nederland komt speciaal naar de markt om te koken met biologische producten uit de diverse kramen. Voor de bezoeker betekent dit proeven van heel veel lekker en puur eten.Naast de peilers Kunst en Biologisch groen is er gedurende de hele dag veel aandacht voor muzikanten, straatartiesten en kinderactiviteiten en is er een gezellig terras midden op de markt.

De Grietmarkt is op zaterdag 10 september van 10:00 uur tot 17:00 uur op de Margaretha Turnorlaan in Amerongen. De entree is gratis.
Het Grietmaal start om 18:00 uur op dezelfde locatie. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via de website www.grietmarkt.nl, de VVV en bij de Restaurants Buitenlust en Den Rooden Leeuw in Amerongen.

Voor meer informatie: www.grietmarkt.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven