Mongozo krijgt plaats in supermarktschap Colruyt

Het Fairtrade, Biologische en Glutenvrije Mongozo Premium Pilsener heeft vanaf week 32 een plaats in het schap van alle 222 Colruyt supermarkten. Ook bij alle zeven locaties van Bio-Planet en via de webshop is de pils verkrijgbaar. Hiermee komt voor coeliakie patiënten voor het eerst in België een glutenvrij pils in de supermarkt en wereldwijd het eerste bier met deze drie unieke elementen in één fles.

Alain De Laet, Afgevaardigd bestuurd Brouwerij Huyghe: "Na de introductie vorig jaar september gaat de verkoop van Mongozo Premium Pilsener boven verwachting. De vraag groeit en een plek in het supermarktschap van Colruyt en in de winkels van Bio-Planet is uiteraard een mooie bekroning. De consument gaat steeds meer waarde hechten aan Fairtrade en biologische producten. Het is mooi dat supermarktketens steeds meer schapruimte toekennen aan dit productsegment. Ook komt met de opname van de pils in de Colruyt supermarkten voor Coeliakie patiënten een einde aan de continue zoektocht naar een glutenvrij bier dat zij mogen drinken."Lily Deforce, directeur van Max Havelaar België: "Mongozo kent in Nederland een groot succes. We zijn verheugd dat Mongozo bier nu ook in België verkrijgbaar zal zijn. Mongozo biedt pils liefhebbers een Fairtrade alternatief en draagt eraan bij dat boeren in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs voor hun producten ontvangen."

Glutenvrij

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 100 mensen coeliakie heeft. Dit betekent een intolerantie voor gluten. Het brouwproces van een glutenvrij bier kan op verschillende manieren plaatsvinden. In het brouwproces van Mongozo pilsener worden de gluten uit het bier verwijderd. Het bier wordt vervolgens gecontroleerd op gluten door een gerenommeerd laboratorium. Het gaat alleen de markt op als er minder dan 10 PPM in het bier aanwezig is en daarmee dus glutenvrij gelabeld wordt.

Goede smaakrecensies

Mongozo Premium Pilsener is al meerdere malen in België en Nederland in de prijzen gevallen. Vorig jaar op de Horeca-Expo in Gent won het de titel beste pils en onlangs kreeg de pils tijdens de prestigieuze FreeFrom Food Awards in de UK de notering 'Highly Recommended'. De jury gaf als positieve beoordeling dat het bier gewoon als een goed pils smaakt.

Klik hier voor meer informatie over Mongozo.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven