Hollywood-moeders doen ook mee met de bio-trend

'Biologisch' is de trend van deze dag. Ook veel beroemde moeders hebben de groene levensstijl voor zichzelf en voor hun kinderen ontdekt. Biologische voeding, biologisch speelgoed, biologische luiers, er is weinig meer dat de biologische markt niet biedt. En beroemde moeders kopen het! Maar hoeveel 'biologisch' is goed en wat is overdreven?

Zo koopt Hollywood-ster Nicole Kidman (44) 'biologisch' speelgoed voor haar kinderen Sunday Rose (drie jaar) en Faith Margaret (zes maanden). Natalie Portman (30 jaar) wikkelt zoon Aleph (1 maand) uitsluitend in eco-luiers. Alicia Silverstone (34 jaar) gaat nog een stapje verder: zij eet samen met haar zoontje Bear Blu (twee maanden) uitsluitend veganistisch.


Halle Berry met haar dochter Nahla

Maar is een veganistisch dieet, een dieet zonder dierlijke producten, wel geschikt voor baby's en peuters? Dagmar von Cramm, Duitse voedingsdeskundige en auteur: "Een geheel veganistisch dieet is voor baby's en moeders die borstvoeding geven niet aanbevolen. De moedermelk van veganisten bevat te weinig groeivitamine B12. De moeders moeten dan ofwel een jaar lang alleen borstvoeding geven of het met verrijkte sojamelk aanvullen. Een baby van zes maanden heeft ijzerrijke voedingsmiddelen nodig. Omdat ijzer-bevattende volle granen, noten en zaden nog moeilijk te verteren zijn, is vlees dus wel noodzakelijk. Het is dus moeilijk om een baby veganistisch gezond te voeden."

En wat betekent een vegetarisch dieet voor kinderen? "Een vegetarisch dieet is het best geschikt voor de kinderen, omdat de voedingsstoffen die in vlees zitten, gemakkelijk kunnen worden gecompenseerd. Veel volkoren graanproducten, voldoende zuivelproducten en wat noten en zaden zijn een must in het dieet."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven