Biologische markt in Libanon, Roemenië en India groeiende

In Libanon is de eerste biologische zuivelfabriek geopend, in Roemenië groeit de biologische markt met 20 procent, in India wordt verwacht dat de biologische markt in 2015 viervoudig gegroeid is.

Libanon

In Libanon is onlangs de eerste biologische zuivelfabriek, Biomass Organic Products, geopend. De fabriek krijgt steun van de Libanese minister van Landbouw, dr. Hussein El Haji Hassan. Biomass zal zich in eerste instantie gaan richten op het produceren van biologische kaas en yoghurt.

Roemenië

In Roemenië wordt de komende jaren een sterke groei verwacht op de biologische markt. Volgens een rapport in een Roemeense krant, Business Review, zal de markt in 2011 met 20 procent groeien. De biologische landbouwbedrijven in Roemenië beschikken over totaal 260.000 hectare land. Dit is twee procent van de totale landbouwgrond, wat vijftien keer zoveel is als in 2001.

India

Volgens industriegroep Assocham is er een toenemende vraag naar biologisch gecertificeerde producten als basmati rijst, granen, specerijen, thee, fruit en plantaardige medicijnen uit India. Er wordt verwacht dat deze groei leidt tot Rs 10,000 crore in 2015, dit is vier keer zoveel als het huidige niveau.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.