"Zonde en onaanvaardbaar dat deze dieren nu vaak tussen wal en schip vallen"

Biovleesbestellen.nl voorziet in biologisch vlees van Jersey stierkalveren

Tholen - Stierkalveren hebben voor melkveebedrijven vaak geen functie en gaan naar kalvermesterijen. Te kleine stierkalveren, zoals van het Jersey-ras, zijn echter niet welkom. Vanaf nu zorgt de webshop www.biovleesbestellen.nl voor een verantwoorde afzet van deze dieren. Er is bijzonder kalfsvlees van het koeienras Jersey verkrijgbaar. Het vlees is uitsluitend afkomstig van Nederlandse biologische rundveebedrijven. Initiatiefnemer Jacob Beeker uit Amersfoort licht het concept toe.
"Dat Jersey-stierkalveren geen functie op bedrijven hebben komt voort uit het feit dat ze niet nodig zijn voor de voortplanting en dat de kalveren te klein zijn voor de traditionele mesterij. Deze dieren vallen vaak tussen wal en schip. Dat is zonde. Daarom ben ik hier mee aan de slag gegaan."

Noodgedwongen werden de stiertjes soms na tien dagen afgemaakt. "De dierenarts laat ze inslapen en vervolgens worden ze afgevoerd. De boeren vinden dit onaanvaardbaar. Daarom ben ik in samenwerking met hen aan de slag gegaan om een andere oplossing te zoeken. Het is in mijn ogen vele malen beter om ze op jonge leeftijd te slachten, zodat het vlees nog gebruikt kan worden."De werkwijze is als volgt: de Jersey-stierkalveren worden vervoerd naar een slager in Lunteren. Per dier levert dit ongeveer acht kilo vlees op. "Het vlees is zeer mals van smaak en lekker mager. De slager portioneert het vlees tot verschillende delen, zoals men van de slager gewend is. We hebben al erg positieve reacties mogen ontvangen vanuit restaurants en van consumenten."

Vleespakket

Het vlees is zowel ingevroren als vers verkrijgbaar. Hierin zit dan een mix van de verschillende soorten, van gehakt tot biefstuk. Er kan per kilo besteld worden, de prijs ligt momenteel op twintig euro per kilo.
 
Voor meer informatie:
 
Jacob Beeker, info@biovleesbestellen.nl, 06 52034717, www.biovleesbestellen.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven