"Sandalen en hennep verruold voor kasjmier en een Lexus"

'Super Greenies' hebben een voorliefde voor luxe

In de VS is de afgelopen jaren een nieuwe groep milieubewuste mensen ontstaan. Ongeveer vijf procent van de Amerikaanse volwassenen behoort tot de groep 'Super Greenies'. Dit zijn mensen die aan tien of meer 'groene activiteiten' doen, zoals recycling, het gebruik van oplaadbare batterijen en het hergebruiken van tasjes wanneer zij een bezoek brengen aan de supermarkt. Dit meldt Scarborough Research. Tot de Super Greenies behoren ook wat van de grootverdieners van het land, die een voorliefde hebben voor luxe.

Scarborough zegt dat Super Greenies mensen met een hoog inkomen zijn, die veel uitgeven aan luxe-artikelen en een actieve levensstijl hebben. Er is 143 procent meer kans dat een Super Greenie een volwassene is met een hoge opleiding, 91 procent meer kans dat hij of zij een huis ter waarde van meer dan 500.000 dollar bezit en 60 procent meer kans dat zij een tweede huis hebben.

"De huidige milieuactivisten hebben sandalen en hennep verruild voor kasjmier en een Lexus", verklaart Deidre McFarland van het onderzoekscentrum.

Klik hier voor het hele onderzoek.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven